Biodlingen

Här skriver jag en del om hur jag bedriver min biodling, men redovisar även annan fakta om bin och honung.

Ett illustrerat julkort jag fick 1983 av Jonas Nordengren. Så här bedriver jag min biodling enligt honom.

Våren 1981 frågade en god vän till mig (tack Roland) om jag ville ha ett par bisamhällen. Han hade nämligen tänkt köpa ett antal samhällen för att prova på denna hobby. Eftersom jag inte hade något speciellt för mig den just den sommaren så nappade jag på erbjudandet. Den första inspektionen i mina två inköpta bikupor resulterade i tre bistick - två i hakan och ett i läppen - med efterföljande feber, svullnad och värk nästkommande dag. Jag gav mig dock inte så lätt. Min mor sydde på lite extra gardintyg som förlängde bislöjans ansiktsskydd och sen var det bara att gå på dom igen. Numera är jag immun mot bistick (med undantag för två gånger under dessa 25 år, då jag har råkat ut för allergiska reaktioner med sjukhusbesök som resultat) och numera har verksamheten expanderat till mellan 25-30 samhällen. 

Vill du veta lite om honung och dess egenskaper så går du in på följande länk: Honung  Här får du veta lite vad honung innehåller, vad som påverkar dess konsistens m.m.

Honung finns numera till försäljning. Priset är 50- per 700 g burk. Jag har även en del burkar på 350 g. Dessa säljs för 27:-/styck. Jag levererar till dig om du är boende i eller kring trakterna av Lund. Skicka E-post till: bengt@kungsmarken.info eller ring 046-981 90 om du är intresserad.

 

Tillbaks till:

   Huvudsida